Kullanhinta.fi

Myy kultaa

Kullan myynti on nykyään todella turvallista ja helppoa, koska netissä toimivia palveluntarjoajia on paljon ja kullan lähetys tapahtuu postin välityksellä. Kultaesineistä on mahdollista saada hyvä hinta lisääntyneen kilpailun vuoksi.

Myy kultaa luotettavalle kullan ostajalle

Myy kultaa verkossa - Kullanhinta.fi

Kullan myynti on kasvattanut suosiotaan ja lisäksi internetissä on monia yrityksiä, jotka haluavat ostaa kultasi. Laaja tarjonta luonnollisesti palvelee kullan myyjää, koska se tarjoaa mahdollisuuden vertailla eri toimijoita ja valita oma kullan ostaja vertailun pohjalta. Laaja tarjonta tuo kuitenkin mukanaan haasteita, vertailu on vaikeaa hintojen puolesta, mutta kullan myyjän avuksi olemme tehneet hintavertailun.

Katso hintavertailumme tästä »

Jos harkitset kullan myyntiä, ota huomioon markkinahinta

Kullan maailmanmarkkinahinta määrittelee, kuinka paljon rahaa voit saada kultaesineistäsi. Ennen myyntiä on syytä tarkistaa kullan hinta, joka vaihtelee jatkuvasti ja markkinahinta määräytyy kansainvälisen hintaindeksin mukaan, joka perustuu kysynnän ja tarjonnan suhteeseen. Usein kuitenkin kullan ostajat määrittelevät kullasta maksettavan hinnan tietyksi ajaksi kiinteäksi, joka helpottaa kullan myyntiä.

Joskus kullan ostajilla on niin sanottuja kampanjahintoja. Voit saada normaalia paremman hinnan, kun lähetät ja myyt kultaa tietyn aikarajan puitteissa. Kullan myynnin yhteydessä nopeus voi siis mahdollistaa sinulle paremman kullasta maksettavan hinnan ja lisäksi saat rahat nopeammin tilille.

Myy kultaa turvallisesti

Kultaa myydessä kannattaa kiinnittää huomiota kultalähetysten turvallisuuteen. Useimmat internetin kautta kultaa ostavat yritykset käyttävät lähetyksissään Postin palveluita ja jotta kultalähetys sujuu turvallisesti, huolehdi että:

  • Kultalähetys on vakuutettu ainakin 10.000 euroon saakka.
  • Lähetyksessä käytetään Postin postivakuutettua kirjekuorta, joka on etukäteen maksettu puolestasi.

Kullan myynnissä tärkein osuus on kullan arvon määrittäminen

Kullan myyntiä suunnittelevan kannattaa valita luotettava kultaa ostava yritys, joka pystyy suorittamaan kullan arvon sääntöjen mukaisesti. Kullan puhtaus, eli karaattipitoisuus on mahdollista määrittää eri menetelmillä. Näitä ovat esimerkiksi raaputustesti, magneetti ja kuningasvesi, joita voidaan käyttää apuna arvioinnissa. Tarkoitus on määrittää kullan arvo tarkasti, jotta myyjä saa oikean hinnan kultaesineistä.

Kullan myynti edellyttää ostajan käyttämään tarkkoja kultavaakoja

Yrityksen täytyy käyttää tarkkoja kultavaakoja, joka on aikeissa ostaa kultaesineesi. Nämä erikoisvaa'at ovat EU:n vaakadirektiivin (2014/31/EU) mukaisia tarkkuusvaakoja, joissa on CE M-merkki. Tukesin sivuilla löytyy tarkempia tietoja: Jalometallien punnitsemiseen tarkoitettu vaaka

Tarkista ennen kullan myyntiä, että kyseinen yritys käyttää edellä mainittua tarkkuusvaakaa, jotta kullan punnitseminen tapahtuu turvallisesti.