Maailman oudoimmat kultaesineet

Kulta on ylivoimaisesti halutuin kaikista metalleista, mutta tarkoittaako se sitä, että kaikki kullasta tehty herättää omistushaluja? Ei välttämättä – on olemassa paljon outoja ja monesti täysin mauttomia esineitä, joita ollaan yritetty saada loistoonsa ”kultaisella kosketuksella”. Tässä listaamme muutamia näistä.

Syötävä kulta

Kulta on pehmeää ja muotoiltavaa metallia, joten hyvin pieniä määriä kultaa voidaan puristaa todella suuriksi lehdiksi. Niinpä siitä voidaan valmistaa todella pieniä muroja tai ohuita lehtiä, jotka voidaan syödä. Kulta ei ole tällöin myrkyllistä, mutta ei kyllä mitenkään ravintorikastakaan, joten sitä käytetään lähinnä syötävänä koristeena esimerkiksi jälkiruoissa. New Yorkissa eräs ravintola muun muassa tarjoilee suklaapuddingia, joka on koristeltu kullalla. Hintaa tälle jälkiruoalle tulee 26 000 dollaria.

Kultainen vessa

Kullan syöminen on sananmukaisesti melko mautonta, mutta mauttomuuden huippu lienee kuitenkin vessa, joka on valmistettu puhtaasta kullasta. Tämä luomus löytyy paikasta nimeltä Hang Fung Gold Technology Group Hong Kongista ja on luonnollisesti Guinessin ennätysten kirjan mukaan maailman kallein vessa. ”Valtaistuimella” on mahdollista käydä istumassa, mutta ei kuitenkaan turistina, koska vessa on osana koko kylpyhuonetta, joka on sisustettu 24-karaatin kullalla. Vaikka omistaja ei maksanutkaan kylpyhuoneesta kullan hintaa tänään, lienee se silti maailman arvokkain kylpyhuone.

Erikoisvarusteltu Porsche 911

Huomattavasti normaalia metalliväriä korkeammalla summalla on mahdollista koristaa oma Porsche 22-karaatin kullalla. Kultainen Porsche tulee Venäjältä ja siinä on yhteensä 18 kiloa kultaa. Ainoastaan sen ulkokuori ei ole kullattu, vaan myös muun muassa vanteet, ovenkahvat, pakoputki sekä osa sisätiloista.

Pyörä Deluxe

Mikäli ei ole varaa hankkia kultaista autoa tai haluaa muuten vaan ekologisemman kulkuvälineen, on mahdollista tilata pyörä Aurumania nimiseltä yritykseltä, joka on erikoistunut tietynlaiseen nischemarkkinaan, nimittäin kristallikoristettuihin kultapyöriin. 80 000 eurolla saa käsinvalmistetun kaksipyöräisen, joka on osittain 24 karaatin kultaa ja koristeltu 600 Swarovskin kristallilla.

Maailman kallein iPhone

Välillä voi harmittaa se, että teknologia kehittyy niin nopeasti – varsinkin mikäli on investoinut rahansa maailman kalleimpaan matkapuhelimeen. Vielä toistaiseksi ”iPhone 4S Elite Gold” on nykyaikainen, mutta todennäköisesti puhelimen päivittäminen uuteen tulee kirpaisemaan, koska sen hinta oli 6 000 000 englannin puntaa. Onneksi tätä ongelmaa ei kuitenkaan tule olemaan monella ihmisellä, eikä ainakaan kenelläkään köyhällä. Näitä puhelimia onkin saatavilla ainoastaan kaksi kappaletta. iPhone 4S Elite Goldin kuori on luonnollisesti puhdasta kultaa ja siitä löytyy 500 timanttia.

Kuninkaallinen Nintendo

Pelikehittäjä THQ löysi täydellisen tavan saada julkisuutta uuden Nintendo Wii –pelinsä ympärille: he valmistivat yhden pelikonsolin kullasta ja lähettivät sen lahjana kuningattarelle Buckinghamin Palatsiin. Mikäli kuningatar Elizabeth pelailee koskaan konsoliaan on sitten eri asia, mutta kriitikoilta peli sai huonot arvosanat.